30/07/2018

PNL: Turneul lui DĂNCILĂ în Balcanii de Vest a fost cea mai mare rușine din istoria diplomației române

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că turneul premierului Viorica Dăncilă în Balcanii de Vest este cea mai mare rușine din istoria diplomației române

Deplasările șefului Executivului trebuie blocate imediat, transmite Mediafax.

“România are o tradiție diplomatică solidă. Personalități precum Titulescu au modelat relațiile internaționale în epoca lor, Marea Unire are în spate și munca unor diplomați remarcabili. Am avut, de-a lungul istoriei, și eșecuri în materie de politică externă, dar niciodată nu am fost ridicoli. Niciodată nu ne-am stânjenit partenerii de dialog. Astăzi, din cauza uluitoarei alegeri de a o susține pe Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, am ajuns de râsul cancelariilor din întreaga lume.
Actualul premier a demonstrat constant ca nu înțelege informații de bază din dosarele pregătite de experți și nu înțelege, la propriu, nici măcar pe ce lume se află. Nu înțelege în ce oraș a ajuns, cum se numesc interlocutorii săi, ce naționalitate au, cum trebuie să răspundă la formulele lor de politețe. Cum am putea astfel pretinde de la doamna Dăncilă să aibă capacitatea de a procesa și de a transmite idei mai complexe în numele României??!”, se întreabă liberalul.
Ovidiu Raețchi susține că deplasările în plan extern ale premierului trebuie oprite. Dăncilă a devenit cunoscută pentru gafele din timpul aparițiilor publice, ultimele fiind făcute săptămâna aceasta, în vizitele efectuate în Macedonia și Muntenegru.

Articolul PNL: Turneul lui DĂNCILĂ în Balcanii de Vest a fost cea mai mare rușine din istoria diplomației române apare prima dată în Ziarul Buna Dimineata Iasi!.



vezi sursa: https://www.bunadimineataiasi.ro/pnl-turneul-lui-dancila-in-balcanii-de-vest-a-fost-cea-mai-mare-rusine-din-istoria-diplomatiei-romane/




from politica https://ift.tt/2M2UxVU
via IFTTT

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire