31/07/2018

Ajutorul social- ”un cadou în campania electorală”

Vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Aurel Ciumberică, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că fenomenul ajutorului social, care devenise „şi un fel de cadou în campania electorală”, s-a extins în special în rândul tinerilor, proiectul legislativ propus de ALDE pentru stoparea acestuia aducând, astfel, mai multe beneficii, nu doar economii la bugetul de stat.

„Legea privind ajutorul social este un proiect care a fost lansat la Congresul ALDE de către preşedintele Călin Popescu Tăriceanu. Această lege a fost aprobată de Parlament, a fost promulgată de preşedintele Iohannis şi, ajutorul social care devenise şi un fel de cadou în campania electorală, a încetat. Persoanele care beneficiau de acest autor nu mai au dreptul să li se propună de trei ori un loc de muncă şi să îl refuze. Li se suspendă ajutorul social dacă nu participă la activităţile locale iniţiate de primar şi la cursurile iniţiate de specialiştii în formare profesională. La această dată, în România, sunt aproximativ 250 de mii de asistaţi social, numai într-o lună acest ajutor social se ridică la 50 de milioane de lei. Destul de mult. Trândăvia, lenea nu sunt specifice acestui popor. Fenomenul s-a extins în special în rândul tinerilor”, a declarat Aurel Ciumberică.

El a adăugat că beneficiarii de ajutor social se regăseau mai mult în judeţele sărace, iar „în judeţul Giurgiu erau destul de mulţi beneficiari de ajutor social”, fără a preciza numărul acestora.

www.agerpres.ro

The post Ajutorul social- ”un cadou în campania electorală” appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.



vezi sursa: https://www.stirigiurgiu.ro/ajutorul-social-un-cadou-campania-electorala/




from politica https://ift.tt/2LHobnG
via IFTTT

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire