30/07/2018

Avioanele britanice au interceptat un BOMBARDIER rus deasupra Mării Negre

Aparatul de zbor a fost depistat în apropierea spațiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, au anunțat reprezentanții Forțelor Aeriene Regale britanice

„Avioane de vânătoare Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la prezenţa unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice.

Avionul militar rus nu a pătruns în spaţiul aerian NATO, conform Mediafax.ro. Aeronavele de vânătoare de tip Typhoon au desfășurat o misiune de patrulare pentru descurajare și nu au fost implicate în vreun incident cu avionul rus.

Potrivit sursei citate, avioanele britanice au decolat de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi au revenit în siguranţă după încheierea misiunii, precizează Forţele Aeriene Regale britanice.`

În aprilie, aviaţia britanică a venit pentru a doua oară în ultimii doi ani în România pentru a face poliţie aeriană. Patru avioane moderne de luptă Typhoon au fost trimise la baza Mihail Kogălniceanu, din Constanţa, unde vor rămâne pentru următoarele patru luni. De cele patru avioane de zbor se vor ocupa 120 de militari britanici. Misiunea face parte din noua politică a NATO de întărire a securităţii în zona Mării Negre şi cea a Mării Baltice, acolo unde Rusia lansează periodic provocări.

Articolul Avioanele britanice au interceptat un BOMBARDIER rus deasupra Mării Negre apare prima dată în Ziarul Buna Dimineata Iasi!.



vezi sursa: https://www.bunadimineataiasi.ro/avioanele-britanice-au-interceptat-un-bombardier-rus-deasupra-marii-negre/




from politica https://ift.tt/2NW20qq
via IFTTT

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire