30/07/2018

Delegație oficială a Municipalității din Suzhou, Republica Populară Chineză, la Tulcea – 23 de ani de înfrățire și cooperare

“Astăzi, (nr 23 iulie 2018) am participat, alături de reprezetanții autorităților publice ale județului Tulcea, la primirea delegației oficiale a Municipalității din Suzhou, Republica Populară Chineză condusă de domnul Nie Biao, viceprimar al Municipalității din Suzhou.

Această vizită a delegației din Republica Populară Chineză are loc în contextul în care începând cu anul 1995 Consiliul Județean Tulcea și Municipalitatea din Suzhou au dezvoltat o relație de colaborare, care s-a materializat în acțiuni comune în domeniul cultural și medical a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Din delegație au mai făcut parte Cai Jianjun – director general a Federației Persoanelor cu Handicap Suzhou; Hu Yuezhong – director adjunct al Biroului de Afaceri Civile; Huang Jimei – director adjunct al Departamentului de Finanțe Municipale Suzhou; Geng Xinfang – director în cadrul Guvernului Municipalității din Suzhou și Lu Hehe – director adjunct Biroului pentru Afaceri Externe Suzhou.

“Viceprimarul Nie Biao a subliniat faptul că principalul scop al vizitei delegației chineze la Tulcea a fost să vadă exemplele de bună practică în domeniul asistenței privind persoanele cu dizabilități și și-a exprimat bucuria pentru interesul arătat de județul Tulcea pentru  schimburile economice. Deasemenea, domnia sa a reiterat un eveniment însoțit de o propunere: “În urmă cu 26 de ani a fost înființat parcul industrial de la Suzhou. Propunerea noastră este să trimiteți un delegat pentru a vedea modul în care este gestionată activitatea din acest parc. Ar putea fi un exemplu pentru dumneavoastră despre cum ar putea fi înființată o entitate similară la Tulcea, care v-ar putea ajuta la dezvoltarea economiei locale. Poporul chinez a acordat dintotdeauna o atenție deosebită relațiilor cu Europa, în special cu țările din estul continentului” a spus reprezentantul Suzhou la reuniunea de la Tulcea. Consider că astfel de colaborări în plan economic, socio-cultural, în domeniul sănătății, sunt de bun augur din toate punctele de vedere” a concluzionat deputatul Mirela Furtună.

Supranumit „Veneţia Orientului” (deoarece „are” în proporţie de 42% apă), „Oraşul Grădinilor”, „Capitala Mătăsii” sau „Pămîntul abundenţei”, Oraşul Suzhou, situat în provincia chineză Jiangsu, se află deja în topul destinaţiilor turistice.



vezi sursa: http://www.dobrogeanews.ro/delegatie-oficiala-a-municipalitatii-din-suzhou-republica-populara-chineza-la-tulcea-23-de-ani-de-infratire-si-cooperare/




from politica https://ift.tt/2NPHt6I
via IFTTT

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire